Andre grader

Fra tekstforfatting, til design, til enkel responsiv nettside. Følg de to agentene Xandra og Yver mens de forsøker å løse mysteriet rundt de uvanlige temperaturmålingene på den fiksjonelle planeten Juvex. 

Designarbeidet, samt utforming og eksportering av enkel SVG-grafikk, ble gjort i Figma. “Humans for Figma” ble benyttet til karakterdesign. HTML, CSS og JS ble brukt for å kode denne enkle responsive nettsiden fra grunnen av. CSS-animasjoner ble benyttet for å legge til dynamiske elementer når det scroller gjennom fortellingen – fra blinkende satellitter og vinduer, til karakterbevegelse, til øynene på et romvesen som ser seg rundt.

I dette prosjektet fikk jeg innta rollen som utvikler. I forkant av kodingen samlet jeg teksten og SVG-grafikken som var produsert i en overordnet layout i Figma. Som førstegangskoder gikk mye tid til å finne den manglende semikolonen og feilen på en tom linje, og det var ikke rom for å teste eller sikre optimalisering for nettlesere utover Google Chrome. Men prosjektet ble likevel et viktig springbrett til videre arbeid da den åpnet for å få en grunnleggende forståelse av koding og CSS-animasjoner.

Ta en kikk på Figma-filen her